Gördüğüne Asla İnanma

Yazar

Mario Mazzanti, İtalya doğumlu yazar tıp fakültesi mezunudur ve polisiye türünde romanlar yazmaktadır.

Kitap

“Gördüğüne Asla İnanma” isimli eser orijinal dilinde (İtalyanca) 2012 yılında yayınlanmış ve Türkçeye 2016 yılında kazandırılmıştır. Kitap; macera, polisiye ve gerilim karışımı olup sürükleyici bir anlatıma sahiptir.

Konusuna gelirsek; Milano Devlet Üniversitenin Psikoloji Enstitüsünde çalışmakta olan ve psikanalistlerin babası tabir edilen Meriurgo, ‘hayalci’ tabir edilen bir adamın rüyalarından yola çıkarak onu rahatsız eden bir kişiyi tespit etmek üzereyken, acımasız bir şekilde öldürülmesi ile olaylar gelişiyor. Ölmeden önce, Meriurgo, en sevdiği arkadaşına (Trevis) ‘hayalci’nin rahatsız olduğu kişiyi bulduğunu ancak bundan emin olduktan sonra açıklayacağını söylüyor. Ama açıklayamadan öldürülmesi Trevis’i dostunun katilini bulmaya yöneltiyor. Trevis bu konuda yalnız değil ve asistanı güzellik abidesi Denise ona yardımcı olmaya çalışıyor. Katilin üniversitedeki psikanalist profesörlerinden biri olma olasılığı işleri iyice sarpa sarıyor. Bu süreçte yeni cinayetler işleniyor ve geçmiş zamana kadar uzanan bir hikaye gün yüzüne çıkıyor. Katilin nefesini her an ensenizde hissedeceğiniz bu kovalamacada gerilimli dakikalara hazır olun! Suçlunun kim olduğunu tahmin etmeniz hiç de kolay olmayacak!

Kitap yorumu

Kitap hakkında ilk söyleyeceğim şey kesinlikle sürükleyici olması. Hem merak uyandırıyor hem de gerilimi üst seviyede tutuyor. Kitap kahramanı ile beraber siz de koşturuyor ve katili arıyorsunuz.

Psikoloji enstitüsü profesörleri işin içinde ise psikolojiye değinmeden geçmek olmazdı; yazar bunu fırsat bilerek üniversitede bir derslik içerisinde ‘algı’ üzerine güzel bir psikoloji dersi veriyor. Kitabın ilerleyen safhalarında da psikolojik göndermelere rastlıyoruz. Bunun yanı sıra rüyalar aleminden gelen mesajlar da var; mistik bir yapıyla beraber psikolojinin ilgi alanı içerisinde irdeleniyor bu mesajlar. Katile gelirsek; katilin enstitüdeki çalışma arkadaşlarından birisi olma olasılığı ,ki yazar bunu kitabın başında belirtiyor, ortamın gerginliğinin ve şüpheciliğin dozunu arttırıyor.

Kitap içerisinde bazı olaylar mantığıma yatmasa da ve ben olsam şöyle yapardım desem de kitap kendini heyecanla okutturuyor. Sizler de bu heyecana ortak olmak ve katili aramak ister misiniz? O zaman her an boynunuza dayanacak bıçağın soğuğunu hissetmeye hazır olun!

Benzer kitap yorumları

Macera, heyecan ve gerilim dolu kitap seviyorsanız Yörünge isimli kitap yorumuna bir göz atabilirsiniz.
Yine aksiyon dolu olan Çöl Akrebi isimli kitabın yorumuna bakabilirsiniz.
Benim ilk kez nöro-roman türünde okuduğum Pia Mater isimli kitabın değerlendirmesini okuyabilirsiniz.

Künye

Yazar: Mario Mazzanti

Sayfa sayısı: 413 sayfa

Çevirmen: Güliz Akyüz YILDIRIM

Özgün Adı :  Nella tana del lupo

Yayınevi: Sonsuz kitap/Yakamoz yayınları

Arka kapak

“Ben saf aşkın, Tanrı korkusunun, bilginin ve kutsal umudun anasıyım.”

“Öldürüp hayat verenim ben ve hiç kimse bensiz kurtuluşa eremez.”

Ünlü bir psikiyatrist, merakı yüzünden kış uykusundaki canavarı uyandırır ve insan avının başlamasına sebep olur… Genç ve güzel bir kadın sevdiği adamı korumak için ruhunu şeytana satar… Ve polisler; büyük bir yapbozun parçaları gibi birbiriyle alakasız görünen cinayetleri çözmek için katile adım adım yaklaşan tek kişinin peşine düşerler…

“İlk sayfadan itibaren olası şüphelilerin etrafındaki çemberin daraldığını göreceksiniz ama bu, işinize yaramayacak: Az sayıda karakterin yer aldığı bu entrikada hiçbir şey aslında göründüğü gibi değil, her türlü detayı ve ipucunu toplama yetisine sahip olmalısınız. Olayları çözdüğünüzü sandığınız anda ortaya çıkacak bir gelişme ile şaşıracaksınız.”
Orasenzombra

“Muhteşem bir gerilim; sınırları zorlayan, canlı ve akıllı bir anlatım, okuyucuyu son sayfada zirveye çıkaracak bir roman.”
Leone Editore

Gördüğüne Asla İnanma’ için 6 yanıt

Add yours

  1. Ellerinize sağlık 😊👍 Bu tarz kitapları büyük bir zevkle okuyorum. Yorumlarınızdan yola çıkacak olursak bu kitapta denenmeye değer 😊😱Korgu, Gerilim😳 macera, merak 🤔 polisiye 👮‍♂️👮‍♀️ en sevdiğim roman konularından.Listeme bir güzellik daha eklemiş oldum. Teşekkürler😊

    Liked by 1 kişi

      1. Konu olarak rüyaları işleyen kitapları veya yazıları okumayı severim. Keyifli kitap yorumunuz bu anlamda bu kitaba da ilgi duymamı sağladı, teşekkürler 🙂

        Liked by 1 kişi

  2. Bende de bu kitap var. Yazarın Daha önceki birkaç kitabını çok severek okumuştum. Bu kitabı da en kısa zamanda okumaya başlayacağım. 👍

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın