İhanet Noktası

Yazar

Dan Brown; 1964 doğumlu Amerikalı yazardır. Matematik profesörü bir baba ile ilahi müziklerle ilgilenen müzisyen bir annenin oğlu olan yazar, bilim ve din gibi iki ayrı felsefenin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Yazdığı aksiyon ve macera dolu sürükleyici eserler ile dünyaca tanınan bir yazar oldu.

Şifre çözmeye ve gizli hükümet örgütlerine ilgi duymakta olup yetiştiği ortam ve ilgi duyduğu alanlarla ilgili kesitleri kitaplarında görebiliyoruz. Kitaplarında gerçek yerlerden ve eserlerden bahsettiği için okuyucular bu yerleri görme ve bu eserleri araştırma isteğine kapılıyorlar.

Kitap

İhanet Noktası; 2001 yılında yayımlanan eser ters köşelerle dolu tam bir aksiyon kitabıdır. Her sayfada bir sonraki sayfa merak edilerek okunacak kadar heyecan verici olup Amerikan filmleri tadında bir konusu vardır; Nasa, Kuzey Kutbu’nun derinliklerinde bir nesne keşfeder. Bu keşif ile Amerika’nın kaderi değişecektir. Başkan, Kuzey Kutbu’na bilim insanlarından oluşan bir ekibi gönderir. Ekip, bu işin bir düzmece olduğunu anlar ancak haber veremeden ekibin başına işler gelir.

Kitap yorumu

Dan Brown’ın eserlerini okuyanlar bilir, heyecan ve aksiyon her daim doruktadır. Bu kitabında da şaşırtmacalar, bilimsel gerçekler, siyasi entrikalar, güç kavgası, aksiyon, macera ve en önemlisi kitaba adını veren ihanet ön plana çıkıyor. Okurken bir sonraki sayfada neler olacak acaba dedirten merak duygusu, okuyucuyu ele geçiriyor. Peki bu macera kitabı bize ne anlatıyor; Amerika’nın seçimlerini ve NASA’yı etkileyecek bir gelişme yaşanıyor ve Kuzey Kutbu’nun derinliklerinde bir nesne keşfediliyor. Bu nesne ile ilgili araştırma yapmak üzere seçilen bir grup bilim insanı, Amerika Başkanı tarafından Kuzey Kutbu’na gönderiliyor. Ancak, olayın sahte olduğunu anlayan bilim insanları Amerika Başkanına haber vermeye çalışırken bir saldırı timi ortaya çıkıyor ve bilim insanlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Dondurucu soğuk ikliminde çaresizlik içinde kaçışmalar ölüm kalım savaşına dönüşüyor.

Bu macera dolu kitabı okurken heyecandan başınız dönecek, mide krampı geçireceksiniz ama aynı zamanda çok şaşıracaksınız ve ölümüne mücadeleyi heyecanla takip etmeye devam edeceksiniz. Bir aksiyon filmi izlerken nasıl ki sürekli tetikte ve gergin bir şekilde ekrana kitleniyorsanız bu kitabı da aynı şekilde okuyacaksınız. Merak duygusu dolu satırlar sizi içine çekecek, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacak ve çok farklı bir dünyaya gideceksiniz.

Kısacası, okuyacağınız değil yaşayacağınız bu efsane kitabı şiddetle öneriyorum siz değerli okuyuculara. Yalnız dikkat edin bu kitabı okurken bulunduğunuz yeri unutabilir, otobüste iseniz durağı kaçırabilir ya da arkadaşınızla olan buluşmanıza geç kalabilirsiniz! 🙂

Kitaptan birkaç alıntı ekleyelim şuraya;

  • Her şey üstüne geliyorsa belki de sen ters yöne gidiyorsundur.
  • Savaş hattı her zaman olduğunu sandığınız yerde değildir.
  • Bazen tek bir ipi çekmekle koca bir düğüm çözülebilir.
  • Güç en büyük afrodizyaktır.

Künye

Yazar: Dan Brown

Sayfa sayısı: 512 sayfa

Çevirmen: Petek Demir

Özgün Adı :  Deception Point

Yayınevi: Altın Kitaplar

Arka kapak

“NASA’ya bağlı bir uydu Kuzey Kutbu’nun derinliklerine gömülü nadir bulunan bir nesnenin varlığını belirler. Bir süredir bocalamakta olan NASA bunu bir zafer olarak niteler. Amerikan uzay politikasını ve yaklaşmakta olan başkanlık seçimini derinden etkileyecek bir zaferdir bu… Başkan, Beyaz Saray Gizli Haber Alma Analisti Rachel Sexton’ı Milne Buzul Katmanı’na gönderir. Karizmatik bilim adamı Michael Tolland başkanlığında uzmanlardan oluşan bir ekiple Kuzey Kutbu’na giden Rachel, bir süre sonra akla gelmedik bir oyunu ortaya çıkarır. Tüm dünyayı amansız bir düşmanlığa sürükleyecek bir bilim sahtekârlığı söz konusudur. Rachel, Başkan’la bağlantı kuramadan Michael ölümcül bir saldırıya uğrar. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemeyen esrarengiz biri, katillerden oluşan bir ekiple herkesi ortadan kaldırmaktadır. Issız ve ölümcül bir çevrede bir avuç insanın tüm umudu bu korkunç sahtekârlığın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Öğrenecekleri gerçek ihanetin doruk noktasıdır.

İhanet Noktası’ için 5 yanıt

Add yours

  1. Yorumunuz sayesinde kitabı tekrar hatırlamak harikaydı🙏🏻
    Kaleminiz daim olsun🙏🏻

    Başınız sadece kitaplara eğilsin🙏🏻

    Liked by 1 kişi

  2. Bir türlü bitirmeyi başaramadığım kitap, araya hep başka işler giriyordu 🙂 keyifli bir kitap yorumu olmuş her zamanki gibi, emeğinize sağlık..

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın